رییس کانون وکلای دادگستری استان کرمان گفت: وجه مشترک حائز اهمیتی که بین خبرنگار و جامعه حقوقی وجود دارد عدالت است. "مجید شعبانی"در بازدید از ایسنا به مناسبت روز خبرنگار گفت: خبرنگاران با نظارت اوضاع و شرایط شهر، کشور و منطقه به تبادل اطلاعات و اخبار می پردازند و کانون وکلا هم بر رعایت حقوق افراد جامعه نظارت میکند، از این رو نظارت وجه مشترک خبرنگاران و ما تلقی میشود.
شعبانی ادامه داد: وجه مشترک حائز اهمیتی که بین خبرنگار و جامعه حقوقی وجود دارد عدالت است و خبرنگار برای انجام رسالت حرفهای خود لازم است بیطرف باشد تا به حقیقت برسد. وی همچنین با بیان اینکه خبرگزاری ایسنا در میان مردم از اعتبار خاصی برخوردار است افزود: در هر شغلی رعایت اعتدال و صحت کار حائز اهمیت است و در خبرگزاری نیز اخبار در صورت کارشناسی شدن، سنجش و بررسی صحت، انتشار مییابد. شعبانی سپس با بیان اینکه کانون وکلا نیز با مردم ارتباط مستقیم دارد و به حل بخشی از مشکلات آنها می پردازد، از اعلام آمادگی کانون جهت ارائه خدمات حقوقی به خبرنگاران خبر داد.
مردم به موسسات فاقد وکیل مراجعه نکنند
در ادامه این دیدار همچنین "علی فیروزمند" نایب رییس کانون وکلای دادگستری استان کرمان گفت: از آنجا که خبرنگاران چشم و گوش مردم هستند انتظار میرود یکی از مسائلی که این روزها دغدغه ما و مردم شده است منعکس شود و آن مساله موسسات حقوقی هستند که در سالیان اخیر به ثبت رسیده و موضوع فعالیت خود را وکالت اعلام کردهاند، درحالی که پروانه وکالت ندارند و مردم هم از این موضوع بیاطلاعاند. وی تاکید کرد: چنین موسساتی که به هیچ کس پاسخگو نیستند واسطه بین مردم و وکلا هستند، درحالی که وکیل باید مستقیما با موکل خود در ارتباط باشد، به همین دلیل با چنین رویهای بعد از مدتی به نتیجه نرسیده و مردم از ما تقاضای رسیدگی دارند، بنابراین از مردم درخواست میکنیم به موسساتی که دارای وکیل نیستند مراجعه نکنند.
اتاق داوری کانون وکلای استان کرمان راه اندازی میشود
سپس "سیدحسین معین زاده" عضو اصلی هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری استان کرمان گفت: هر دو نهاد خبرگزاری و کانون وکلا از دل مردم برخاستهاند و اگر این دو به صورت تخصصی، مستقل و علمی به وظیفه خود عمل کنند خیال ما از ناحیه حقوق شهروندان و دموکراسی راحت است. وی با اشاره به راه اندازی اتاق داوری کانون وکلای استان کرمان ادامه داد: سابقه داوری از قوه قضائیه نیز بیشتر است، چراکه هزاران سال پیش برای حل شدن مشکلات، افراد به داور مراجعه میکردند و امروزه همه کشورها با گذشت سالیان بسیار به این نتیجه رسیدهاند که اتاق داوری بار دیگر باید احیا شود. معین زاده با اشاره به اینکه مردم برخی حقوق خود را نمیشناسند تصریح کرد: در اتاق داوری تصمیم داور همان اعتبار حکم قاضی را دارد، ضمن اینکه در هزینهها و زمان افراد صرفه جویی شده و حق انتخاب داور نیز با خود فرد است.
آزادی رسانه موجب رشد دموکراسی میشود
در پایان این دیدار نیز "وحید رضوانی" دیگر عضو اصلی هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری استان کرمان اظهار کرد: رسالت و وظیفه اصلی خبرنگار این است که زبان گویای جامعه باشد و در عین حال جسارت و شهامت انتقال مشکلات را هم داشته باشد. وی خاطرنشان کرد: هر چقدر که آزادی قلم و رسانه در جامعه و کشوری بیشتر باشد رشد پیشرفت و دموکراسی نیز بیشتر خواهد بود.